Kombi anakart arıza ve nedenleri

Kombi anakartlarının arıza yapmasının en büyük sebebi kesinlikle çevredeki ve dairedeki, elektrik dalgalanmalarından dolayı kaynaklanmaktadır. Kombilerde bulunan elektronican akart genellikle besleme arızası vermektedir.

Anakartlarda besleme katı nedir?

Kombi anakart ilk voltaj yani 220volt girilen ilk bölgeye besleme denilir.

 

Dairedeki, yada o bölgedeki elektrik trafo, yada daire içerisinde, oluşan elektriksel arızadan dolayı kombi anakartlarımız arıza yapmaktadırlar. Aslında sadece kombi değil  evdekielektronic cihazların birçoğuna zarar vermektedir.

Peki kombi anakartımızı nasıl koruyabiliriz kombiler için üretilen voltaj dengeleyici dediğimiz cihazdan mutfaka ama mutfaka almalıyız bu cihazımız kombimize giren elektrik dalgalansa dahi voltaj dengeleyici cihazımız, voltajımızı sabit tutacağı için dalgalanmalardan etkilenmeyecek,  kombi anakartımız korunmuş olacaktır.

Kombi elektronicanakartlarında, tabiki bir ömrü vardır. Örnek fan açmaz ve kombimiz hata kodu verir buda bir anakart arızasıdır kombimizdeki elektronic elemanlardan birkaçı arıza yapar ve kombimiz hata kodu verir  bu durum voltaj dalgalanmalarından kaynaklanmaz anakart üzerinde bulunan elemanların ömrü tamamlanmıştır ve kartın bakıma girmesi gerektiğini gösterir.

Kesinlikle aklınıza şu gelmesin, anakart tamiri yaptırırsam karttan randumanalabilirmiyim? gibi sorular aklınıza gelebilir. Bizler Anakartlarınızı tamir ettikten sonra teste sokuyoruz herhangi bir problemle karşılaşırsak tekrar bakıma alıyoruz sorunun tamamen ortadan kalktığını gördükten sonra müşterinin kombisine montajını yapıyoruz.

TOP